Ciresul, ingredientul secret folosit in parfumuri
Fructele sunt materii prime foarte populare in parfumerie. Unele ofera note proaspete si acidulate, cum ar fi bergamota, altele sunt mai dulci si ofera note gourmet si fructate, precum cirese. Acest mic fruct rosu seduce parfumierii si iubitorii de parfumuri gourmet datorita fatetelor sale bogate, fructate si usor picante. Sa aflam detaliile utilizarii ciresului in parfumerie.
Ciresul, un fruct rosu delicios
Ciresul este un fruct comestibil care provine din cires. Cu forma sa mica sferica si culorile sale care variaza intre rosu aprins, rosu inchis si negru, ciresul iese usor in evidenta de alte fructe rosii.
Ciresele au aproape 600 de specii diferite in lume, iar Turcia este cel mai mare producator mondial. Recoltarea acestor drupe se face in timpul sezonului estival, intre sfarsitul lunii mai si august.
Originile ciresului
Potrivit istoricilor, arborii de la originea ciresului sunt prezenti in Europa inca din perioada neolitica. Urmele arheologice indica, de asemenea, ca cultivarea ciresilor pentru a se bucura de fructele lor a inceput inca din secolul al IV-lea i.Hr.
Astazi, cultivarea cireselor se raspandeste pe toata planeta, iar Franta isi detine cota de prajitura furnizand 3% din productia mondiala totala. Consumul de cirese este, de altfel, universal si nu se limiteaza la o anumita regiune.
Ciresul in parfumerie, un fruct ravnit de nasuri si evantai
Daca ciresele anima cele mai gustoase delicatese ale noastre, acest mic fruct carnos se bucura si de o popularitate semnificativa in lumea parfumurilor. Intr-adevar, fie de partea parfumerilor, fie de iubitorii de mirosuri dulci, notele de cirese au reusit sa seduca un numar mare de oameni.
Cum se foloseste ciresea in parfumuri?
Pentru a spune adevarul, nu exista un proces de extractie care sa permita obtinerea unui ulei esential de cirese pentru a-l folosi in parfumerie. Intr-adevar, mirosurile de cirese gasite in cele mai cunoscute parfumuri nu sunt altceva decat o combinatie de ingrediente chimice care reproduc mirosurile acestui fruct rosu.
Pentru a atinge acest scop, parfumierii folosesc materii prime industriale, precum Benzaldehida sau Cassis 365f, care imita, respectiv, mirosul modificat de cires si partea sa fructata. In acest fel, lasa mirosurile gurmande ale acestor drupe sa domneasca in beneficiul tuturor celor care le apreciaza.
Arome de cirese, note olfactive fructate si gourmet
Daca vrem sa descriem mirosurile de cirese din parfumuri, trebuie mai intai sa oftam lung si sa respiram acest aer cu notele vesele si dulci conferite de acest fruct rosu!
Notele de cirese au o fateta fructata si proaspata care va va surprinde prin vioicitatea si buna dispozitie pe care o raspandeste! Dar daca ne concentram mai mult pe acestea, putem observa o intorsatura ceva mai modificata, usor amara, in functie de notele cu care a fost insotita ciresul.
In rezumat, vei fi atat de coplesit de mirosuri fructate, putin dulci, mai mult sau mai putin acidulate daca notele de citrice isi marcheaza prezenta in esenta, iar in final modificate. Cei care au avut deja sansa de a mirosi un parfum de cirese, au gustat o senzatie de placere olfactiva intensa!
Te-ar putea interesa si: 5 parfumuri versatile potrivite pentru orice ocazieCiresul in parfumerie, o nota mai degraba masculina sau feminina?
Notele de cirese sunt indragite atat de doamne, cat si de domni. Motivul ? Toata lumea se poate indragosti de mirosurile captivante de fructe rosii!
Cu toate acestea, si datorita usurintei sale de acord cu notele florale si dulci, ciresul este folosit mult mai mult in crearea parfumurilor feminine decat pentru parfumurile masculine. In plus, unele parfumuri unisex lasa oricui doreste alegerea de a purta un parfum de cirese.
Fie ca esti barbat sau femeie, nota exceptionala de cires ti se poate potrivi perfect si iti ofera o nota de eleganta destul de speciala.
Care este diferenta dintre cires si floare de cires in parfumerie?
Ciresul este un mic fruct rosu comestibil, floarea de cires este floarea alba, uneori roz, care creste pe ciresi. Acestea din urma experimenteaza o inflorire spectaculoasa in timpul sezonului de primavara, iar floarea de cires este rezultatul acestui fenomen vesel.
In parfumerie, floarea de cires ofera note mai florale decat fructate. Ele pastreaza un caracter destul de original care ii indeparteaza de cunoscutele mirosuri de cirese, dar care le permite sa se casatoreasca armonios cu notele de cirese din parfumuri.
Florile de cires sunt feminine, moi si foarte usoare. Sunt foarte iubite de femei pentru latura lor dulce, tandra si nu foarte tenace.
Cires si alte familii olfactive
Ca parte a fatetei olfactive fructate, ciresele se combina in mod natural cu alte note fructate precum coacaze negre, mar, zmeura sau prune. Dar aromele sale gourmet se pot amesteca cu usurinta cu note florale si dulci precum trandafir sau vanilie.
In functie de evolutia parfumului, ciresul poate fi gasit ca nota de varf, mijloc sau de baza a unui parfum. Ingredientele care il insotesc ii influenteaza prezenta si puterea si il pot face mai mult sau mai putin discret.
Descopera Cherry of Cashmere, un parfum fraged de cirese!
La rascrucea dintre lumi, intre India, China si tinuturile indepartate ale estului, se afla Kashmir , o regiune veche si fascinanta de o mie de ani.
La poalele muntilor Himalaya, unde ramane un aer pur rar , infloresc cele mai fine arome ale lumii noastre . Aceasta regiune frumoasa a vazut cele mai ravnite comori olfactive trecand prin stravechile sale rute comerciale.
Acolo se pastreaza cei mai rari copaci si pajisti cu o mie si una de flori stralucitoare iti imbratiseaza privirea cat de departe vede cu ochiul...
In palatele sale antice sunt servite cele mai rafinate fructe regionale: cirese cu note acidulate, fructe rosii gourmet, mandarine suculente si spumante... Nimic nu este prea bun pentru a-ti onora vizita imediat ce ajungi.