Note olfactive dulci care nu se demodeaza niciodata

Note dulci sunt un instrument sigur pentru a atinge excelenta aromatica; Sunt musturile atemporale, acele acorduri care se strecoara in aproape toate versiunile care ajung in varf. Cele mai importante note ale sezonului? Trandafir si iasomie, esentiale in orice aroma florala care se respecta si care fac o alianta magnifica cu irisul si alte flori albe acvatice.

Notele dulci, aproape comestibile , care emana vata de zahar sau pralina si care se ascund in inima parfumurilor gurmande , o familie care seduce in fiecare zi mai mult si care nu are nicio problema sa fie legata de condimente atat de emblematice precum vanilia sau paciuliul. Si, bineinteles, cele mai proaspete si vitaliste, cele care elibereaza citrice precum bergamota, mandarina, portocala sau lamaia si care joaca sa castige facand o echipa buna cu acorduri lemnoase care sa le dea persistenta.

Notele dulci, aproape comestibile, pe care le emana vata de zahar sau pralina si care se ascund in inima parfumurilor gurmande.

Notele olfactive sunt aproape infinite, dar doar unele ajung la acel statut care ii face capi de familie, a caror prezenta intr-un parfum ii determina caracterul, ADN-ul olfactiv. Ei sunt cei care lasa amprenta asupra oricui le adulmeca, provocand dependenta imediata, indiferenta pasiva sau respingere flagranta, care totul depinde de gustul si emotiile celui care le miroase. Parfumurile creeaza o memorie olfactiva de neegalat. 

Oricare ar fi sentimentele pe care le trezesc, adevarul este ca exista compozitii foarte comerciale, parfumuri de autor si parfumuri care revolutioneaza piata introducand note inedite si ca toate sunt susceptibile de a obtine un premiu remarcabil pentru succesul lor de vanzari, pentru capacitatea lor de a inovatie sau pentru scorul sau olfactiv excelent.

Oud & Bergamot, de Joe Malone London.

Protagonisti de necontestat ai istoriei parfumeriei, in ultimii ani sunt doi care au atins rangul de aproape omniprezent: trandafirul si iasomia . Sunt doua regine printre parfumuri ; trandafirul centifolia si trandafirul de Damasc originar din Bulgaria. Olfactiv, sunt foarte diferite, atat ca intensitate, cat si ca evolutie aromatica, si sunt arome pe care le poti personaliza dupa propriile nevoi. 

Atat de mult incat pot face parte din parfumurile florale proaspete sau pot locui in inima altora mai intense si invaluitoare. O calitate pe care o poseda si iasomia, in ciuda reputatiei sale pentru o nota profunda si densa. Este un mit sa calibrati aceasta floare mica ca nota exclusiva a celor mai dense partituri pentru ca puteti realiza compozitii usoare minunate fara a fi nevoie sa cadeti in imboldul olfactiv, totul depinde de dozajul care se face si de unde se afla in piramida olfactiva a unui parfumul sau este integrat.

Cu doar 20 de ani de existenta, familia gurmanda a atins glorie si sunt multe parfumuri care includ note dulci printre acordurile lor pentru a oferi intregului caldura si o senzualitate aproape inocenta. Gourmande este numele francez care defineste o familie compusa in principal din note dulci, dintre care cea mai semnificativa este vata de zahar (primul care a vazut lumina cand Ingerul lui Thierry Mugler a parfumat lumea). 

 La Vie Est Belle Intensement, de Lancôme.

Majoritatea sunt asa-zise note de sinteza, cu denumiri complicate, dar cu arome foarte asemanatoare: ciocolata, pralina, caramel,… Adevarul este ca nu sunt parfumuri usor de purtat, sunt cei care spun ca le dau batai de cap . .cap, dar compozitiile dulci au o legiune de fani si de aceea au devenit una dintre cele mai prolifice familii din ultimii ani.

Binecuvantate cu adjective precum stralucitoare, curata sau luminoasa, parfumurile proaspete sunt preferatele celor mai multi oameni, deoarece le asociam notele cu confortul si curatenia. Prospetimea olfactiva este asociata prin excelenta cu notele de hesperide sau citrice, cele aromatice si cele acvatice, ultimele care extind familia.