Sfaturi care te vor ajuta sa cumperi parfumul potrivit online
Dar daca vrei sa gasesti parfumul potrivit online, te vei confrunta cu unele provocari. Mai presus de toate, exista pericolul ca este usor sa te indragostesti de contrafacute atunci cand cumperi un parfum online. Parfumurile sunt oferite mai ieftin prin retaileri terti, care au sediul de obicei in strainatate. Nu este posibil sa le evaluam increderea la prima vedere, dar platformele online in sine nu ofera nici-o garantie. Aceasta inseamna ca sunteti inclinat sa urmariti ofertele adesea mai ieftine, dubioase, mai ales atunci cand cumparati un parfum nou al carui ambalaj sau logo nu l-ati interiorizat inca si, prin urmare, nu puteti recunoaste contrafacerile.
Nu numai ca aceste parfumuri miros adesea diferit fata de originale, dar nici nu ar trebui sa fie pulverizate neglijent pe piele pentru a le compara cu originalul: „Ingredientele inferioare si alcoolii pot provoca iritatii ale pielii sau alergii. In plus, se folosesc uneori parfumuri si conservanti care nici macar nu sunt permisi in Europa”, avertizeaza Asociatia Federala a Parfumeriei intr-un comunicat de presa si are sfaturi clare pentru cumparatorii care se indoiesc: „Daca sunteti in cautarea unor parfumuri si produse cosmetice frumoase, este cel mai bine sa le cumparati in parfumerie specializata.”
Din cauza pandemiei, multe parfumerii au infiintat acum un magazin online, ceea ce inseamna ca puteti continua sa sustineti companiile mai mici atunci cand faceti cumparaturi. Asa ca daca nu cumperi de la giganti din industrie precum Douglas, Sephora sau Flaconi, cu siguranta ar trebui sa verifici amprenta unui magazin necunoscut inainte de a comanda, astfel incat sediul companiei sa fie o adresa reala, fixa. Acestea nu sunt doar informatii obligatorii pentru fiecare magazin online din Germania, dar, de asemenea, nu costa prea mult returnarea parfumului.
Ce face un parfum de inalta calitate?
Daca sticla este transparenta, ar trebui sa acordati atentie culorii parfumului. Vopsea este adaugata la un parfum de inalta calitate doar in cazuri foarte rare. Daca lichidul din sticla are o culoare intensa, acesta este un indiciu ca este un contrafacut sau are o compozitie foarte ieftina. Un alt zvon este ca un parfum scump dureaza neaparat mai mult pe piele si nu se uzeaza atat de repede: „Calitatea unui parfum nu este legata de durabilitatea lui si cat de mult rezista pe piele nu este legata de pret”. spune Ellena. Doar pentru ca o marca mare poate percepe o multime de bani pentru parfumul sau, parfumurile de pe piata de masa contin adesea parfumuri sintetice, care, spre deosebire de parfumurile naturale, dispar mai repede.
Dar daca te plangi de durata scurta de viata a parfumului tau, in ciuda ingredientelor luxoase, pot fi doi factori in joc, asa cum explica Ellena: „Fiecare piele stocheaza parfumul diferit. Iar simtul mirosului devine rapid estompat, ceea ce inseamna ca poti simti ca nu poti mirosi nimic din al lor, chiar daca toata lumea din jurul tau simte mirosul. De asemenea, simtul mirosului se stinge rapid daca parfumul este coplesitor. Acesta este un mecanism de protectie.”
Te-ar putea interesa si:
Sfaturi pentru a alege un parfum pe baza notelor olfactive
Nici din ingrediente nu se poate spune daca un parfum provoaca neaparat o durere de cap: „Nu exista note grele. O nota de vanilie este delicata, prea multa vanilie este foarte coplesitoare. Problema este doza. Dulceata nu este problema.” Pentru profani, o clasificare general valabila este importanta pentru a determina intensitatea mirosului: „O apa de colonie este mai usoara decat o apa de toaleta, o apa de parfum, un parfum sau o esenta de parfum, ” deci Elena despre clasificari, ordonate dupa intensitate crescanda.
Cum poti recunoaste note deosebit de luxoase?
„Cand spun ca tuberoza, chihlimbarul, mimoza, irisul si trandafirul sunt cele mai scumpe ingrediente, nu mai stii”, spune Ellena despre individualitatea fiecarui parfum. Nu este vorba doar de selectia sau raritatea ingredientelor, ci de arta de a le aduna, dupa cum explica Ellena: „Calitatea unui parfum este definita de mesterul-artist care l-a compus. Acest lucru este valabil pentru toate artele si in special pentru bucatarul, care primeste cele trei stele ale sale pentru felul sau de a produce, inventa si imagina.” Asa ca, daca sunteti in cautarea unui parfum unic de lux, trebuie sa il puneti la punct personal de catre un parfumier.
Cum gasesti parfumul potrivit?
Descrierea fiecarui parfum vorbeste intotdeauna despre notele de inima, notele de varf si notele de baza, in care este impartit parfumul. Mai important decat notele individuale, pe care de obicei doar expertii le pot evalua, este mai bine sa cumparati parfumuri bazate pe stilul de viata si familiile de mirosuri. Primele devin clare in descrierea parfumului, care nu este destinata de producatori doar in scopuri de marketing si descrie tipul de emotie pe care parfumierii doresc sa o abordeze in mod special atunci cand o creeaza. „A purta un parfum inseamna a-ti defini individualitatea, esenta, esenta ta”, spune Jean-Claude Ellena despre lumea de care ar trebui sa tii cont atunci cand vrei sa faci un cadou altcuiva. Mai putin lirice, dar mai clar clasificate sunt familiile de parfumuri, care pot fi impartite in patru zone: proaspat, floral,
Exista de obicei note masculine sau feminine?
Aici parfumierul francez nu este de acord si pledeaza impotriva unei impartiri stricte in arome tipice masculine si feminine: „Mirosurile nu sunt masculine sau feminine. De exemplu, in franceza, trandafir este un cuvant feminin, la fel ca lavanda, tuberoza, scortisoara si nucsoara, in timp ce iasomie, rozmarin, cuisoare, piper si cuisoare sunt masculine. Si daca exista parfumuri care sunt considerate masculine sau feminine, este doar din motive comerciale.”
Care familie de parfumuri se potriveste cui?
Parfumurile etichetate ca „ proaspete ” constau in mare parte din note simple, elegante si curate. Acestea includ ingrediente care apartin fructelor citrice si plantelor verzi. Cel mai bun mod de a descrie aceasta familie de arome este aerul proaspat dupa un dus de ploaie. Un parfum cu note proaspete este ideal daca cauti ceva subtil, ceva tineresc sau daca cauti un parfum universal potrivit cadou.
Te-ar putea interesa si: Sfaturi pentru a aplica corect un parfum si pe ce zone il poti aplicaProaspat si floral: „A Drop” Issey Miyake
Proaspat si picant: „Soleil Blanc” de Tom Ford
Proaspat si lemnos: „Hamburg” de Dna Tonis Parfum
Proaspat si floral: „Magnolia” de la 4711
Proaspat si cu lamaie: „28” de la Ormaie
Mirosuri florale
In categoria „ floral” veti gasi note de trandafiri, crini si iasomie, printre altele. Amestecuri sunt deosebit de populare in aceasta categorie, deoarece se armonizeaza cel mai bine cu florile. Acestia pot fi termeni precum „fructat-floral”, prin adaugarea de note de capsuni, rodie sau guava, de exemplu, sau „floral-oriental” prin note de condimente precum vanilie, nucsoara si scortisoara. Aceasta familie de parfumuri este in mare parte populara printre iubitorii de parfumuri foarte feminine.
Pudrat-floral: „Theria” de Le Couvent
Floral-pudrat: „Bloom” de la Gucci
Floral-lemnos: „Terra di Gioia” de Armani
Floral-cald: „Le Lion de Chanel Exclusifs” de la Chanel
Floral si senzual: „Maison Rose Peonia Floral” de Lancome
Mirosuri lemnoase
Familia de parfumuri „lemnoase” este perfecta pentru oricine apreciaza foarte mult mirosurile naturii. In aceasta categorie veti gasi adesea note precum lemn de santal, lemn de mesteacan si lemn de cedru ca parfum dominant. Notele lemnoase sunt adesea folosite si in parfumurile clasice pentru barbati. Daca esti in cautarea unui parfum pentru seara, poti combina note lemnoase cu note grele precum chihlimbar sau trandafiri Daca vrei un parfum pentru birou, ar trebui sa cauti o combinatie cu note usoare precum busuioc, vetiver sau grapefruit. .
Lemnos cald: „Bronze Wood & Leather” de Jo Malone London
Woody-fresh: „Open Sky” de Byredo
Woody-heavy: „Dl. Burberry Black” de Burberry
Woody-fresh: „Sauvage” de la Dior
Lemnos-aromatic: „Le Male On Board” de Jean Paul Gaultier
Mirosuri orientale
Mirosurile familiei „ orientale” sunt rareori pentru amatorii de parfumuri. Datorita notelor de oud sau accentelor dulci-grele de vanilie, mosc, nucsoara sau coriandru, acestea sunt de obicei nu numai neobisnuite pentru europeni, dar adesea prea grele. Daca iti doresti acest parfum pentru viata de zi cu zi, trebuie sa te asiguri ca notele orientale sa nu fie combinate cu note florale sau lemnoase, ci cu note proaspete precum lamaie, neroli sau mandarina. Pentru a crea un miros amar, parfumerii adauga adesea note de piele la notele orientale.
Oriental-cald: „Eau Rihla” de la Diptyque
Oriental-lemnos: „Eau des Merveilles Elixir” de Hermes
Oriental-proaspat: „Piele intensa” de la Ferragamo
Oriental-floral: „Aqua Allegoria Nettare di Sole” de Guerlain